Очаквайте да получите

Очаквайте да получите

И затова Господ [усърдно] чака [очаква, наблюдава и копнее] да се смили над вас; и затова се превъзнася, за да ви пожали и да ви покаже любов и милост. Защото Господ е Бог на справедливостта. Блажени (щастливи, благополучни, за завиждане) са всички онези, които [усърдно] Го чакат, които Го очакват, гледат на Него и копнеят за Него [за Неговата победа, благоволение, любов, мир, радост и несравнимо, невъзпрепятствано общуване]! Исая 30:18

Искам това да се запечата твърдо в сърцето ви: Може да помислите за какво всъщност мислите и да разсъждавате за това! Толкова много от проблемите, с които хората се сблъскват, се коренят в моделите им на мислене. Помнете, че действията ви са пряк резултат от вашите мисли. И въпреки че врагът предлага грешно мислене на всеки човек, не е нужно да приемате предложението му.

Исая 30:18 се е превърнало в едно от любимите ми писания. Ако размишлявате върху него, то ще започне да ви носи голяма надежда… и голяма сила. Там Бог казва, че търси някого, към когото да бъде милостив (добър), но това не може да бъде някой, изпълнен с неудовлетворение и негативност. Това трябва да е някой, който очаква Бог да се покаже добър към него или нея.

Когато обновявате ума си и променяте мислите си към по-добро, тогава и животът ви ще бъде променен към по-добро. Когато започнете да виждате Божия план за вас в мислите си, ще започнете да вървите в него.


Умът ни води или предшества всяка нагласа, отношение и действие. Винаги можете да очаквате добри неща от Бога!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon