Партньор в живота

Партньор в живота

Господи, познавам, че [определянето на] пътя на човека не зависи от него; не е дадено на човека [дори на силен човек или на човек в силата си], който ходи, да оправя [собствените] си стъпки. (ЕРЕМИЯ 10:23)

Еремия говореше истината в днешния стих. Наистина е невъзможно за нас, човешките същества, да управляваме правилно собствения си живот. Вие и аз имаме нужда от помощ, и то много помощ. Да признаем, че това е знак за духовна зрялост, а не знак за слабост. Ние сме слаби хора, освен ако не открием силата си в Бога и колкото по-скоро се сблъскаме с този факт, толкова по-добре ще бъдем.

Вие може да сте като мен, каквато аз бях някога – опитвах се толкова силно да направя нещата да работят правилно и винаги се провалях. Вашият проблем не е това, че вие сте се провалили; вашият проблем е, че вие не сте отишли за помощ при правилния източник.

Бог няма да ни позволи наистина да успеем без Него. Запомнете, че истинският успех не е просто способността да придобиваме материални богатства; това е способността наистина да се наслаждаваме на живота и всичко, което Бог е снабдил в него. Много хора имат служебни постове, финанси, власт, известност и други подобни неща, но те може да нямат онова, което наистина има значение – добри взаимоотношения, правилно стоене пред Бога, мир, радост, задоволство, удовлетворение, добро здраве и способност да се наслаждават на живота.

Според Псалом 127:1, ако Господ не съгради къщата, онези, които я строят, се трудят напразно. Ние може да бъдем способни да строим, но онова, което построим, няма да устои, ако Бог не е включен в него. Той е нашият Партньор в живота и като такъв, Той иска да бъде част от всичко, което правим. Бог е заинтересован от всяка област на живота ни и Той иска да ни говори за всичко, което ни засяга. Когато повярваме в тази истина, ние слагаме началото на едно вълнуващо приключение с Него.


БОЖИЕТО СЛОВО ЗА ВАС ДНЕС: Нека допуснем Бог да бъде нашият Партньор в живота.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon