Планирайте и отделяйте време за Бога

Планирайте и отделяйте време за Бога

Слушай това, Йове, застани и размисли върху чудесните Божии дела. (ЙОВ 37:14)

Чувала съм много хора да казват: „Бог никога не ми говори“. Но аз съм убедена, че в повечето случаи те никога не Го слушат, не знаят как да Го чуят или са станали безчувствени към Неговия глас. Бог прави много опити да ни говори чрез Неговото Слово, естествените знаци, свръхестествените откровения и вътрешното потвърждение, като за всички тях съм писала в тези духовни размишления.

Понякога си мислим, че не можем да чуваме Божия глас, защото има определени пречки в сърцето или в живота ни, които ни пречат да Го чуваме ясно. Едно от тези неща е просто да бъдем много заети. Ние сме толкова заети, че нямаме никакво време да чакаме Бога и да чуваме Неговия глас. Ние дори може да станем толкова заети с духовни дейности, такива като църквата или да служим на другите, че да нямаме място в графика си за Бога. Мога да си спомня времето, когато работех толкова много за Бога, че нямах никакво време, което да прекарвам със Него, и това се случва с доста хора.

Това, което правим за Бога, трябва винаги да бъде второстепенно спрямо нашето лично взаимоотношение с Него. Времето си е наше и можем да правим с него каквото ни е угодно, така че трябва да избираме мъдро какво правим с него. Всеки човек има същото количество време на разположение ежедневно и веднъж щом се използва, не можем да го върнем обратно. Направете графика си така, че Бог да е в центъра, вместо да се опитвате да Го вместите във вашия график.


БОЖИЕТО СЛОВО ЗА ВАС ДНЕС: Използвайте времето си мъдро, защото веднъж щом го изгубите, никога не можете да си го върнете.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon