„Плътта е немощна“, но вие не трябва да бъдете такива

„Плътта е немощна“, но вие не трябва да бъдете такива

…Бдете и се молете, за да не паднете в изкушение. Духът е бодър, а тялото – немощно. –МАТЕЙ 26:41

Вечерта преди Исус да бъде разпънат, Той събра учениците си в Гетсиманската градина и помоли само за едно нещо: Всички вие трябва да останете будни (да внимавате, да бъдете предпазливи и активни) да бдите и да се молите, за да не паднете в изкушение. Духът е бодър, а плътта е немощна (Матей 26:41).

Всичко, което учениците трябваше да направят, беше да останат будни и да се молят, но те заспаха. Исус от друга страна се молеше и един ангел Го подкрепяше в духа, като му даваше сила да издържи кръста. Учениците не се молеха – те спяха – и доказаха, че плътта наистина е слаба.

За мен тази история доказва, че молитвата има жизнено важно значение. Като християни ние трябва да разберем, че без ежедневна молитва и общуване с Бога ние нямаме нищо.

Всички се борим с това, че живеем според ограниченията на нашата „слаба плът“, но кагато направим молитвата наш приоритет, Бог ни подкрепя в духа, като ни позволява да преодолеем ограниченията на плътта.

На какво разчитате днес, за да сте силни? На вашата плът ли? Или преживявате силата, която Бог толкова щедро ни дава, когато отиваме при Него?


Молитва

Господи, аз ти благодаря за силата, която Ти ми даваш, когато се моля. Зная, че без Тебе аз съм слаб, затова избирам постоянно да идвам при Тебе в молитва, като знам, че Твоята сила е повече от достатъчна за мен.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon