Да търсим Божието присъствие повече от Неговите благословения

Да търсим Божието присъствие повече от Неговите благословения

Не се увличайте в сребролюбие; задоволявайте се с това, което имате, защото сам Бог е казал: „Никак няма да те оставя и никак няма да те забравя“. –ЕВРЕИ 13:5

Колко от нас могат наистина да кажат: „Не завиждам на никого, или не завиждам на хората за онова, което имат. Ако Бог им го е дал, то тогава искам те да му се наслаждават“?

В Божието слово се казва: Не се увличайте в сребролюбие; задоволявайте се с това, което имате… (Евреи 13:5). Вярвам, че Бог ни изпитва, за да види дали ще живеем според този стих.

В някои случаи Той може да постави някого пред нас, който има точно това, което ние искаме – просто за да види как ще реагираме. И докато не вземем Неговия изпит с отношението: „Радвам се за теб, защото си благословен!“, ние никога няма да имаме повече от това, което имаме сега. Ако сте искали нещо от Бога, което още не ви е дал, бъдете сигурни, че Той не ви е отказал. Той просто иска да се увери, че сте се отървали от завистта и сте направили Бога вашия върховен приоритет.

Бог иска ние да преуспяваме във всяка област от живота си. Той иска хората да видят Неговата доброта и колко добре се грижи за нас. Но ние трябва да желаем Бога и Неговото присъствие повече, отколкото желаем Неговите благословения.


Молитва

Господи, аз искам да ми покажеш областите в моя живот, в които съм се предал на завист и сребролюбие, и да ми помогнеш да пренаредя приоритетите си. Искам да желая и да търся Теб и Твоето присъствие повече, отколкото Твоите благословения.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon