Повече радост

Веселото сърце е благотворно лекарство, а унилият, прекършен дух изсушава костите. ПРИТЧИ 17:22

Моето разбиране за радостта е, че тя покрива широк спектър от емоции, от спокойствието на насладата до огромна радост и веселие. Времето, когато сме шумни и весели, е забавно и ние всички се нуждаем от тези моменти, в които се смеем докато ни заболят скулите на лицето. Ние вероятно няма да живеем живота си така всеки ден, но имаме нужда от такова време. Защо иначе Бог би ни дал способността да се смеем?

Като християни ние можем да развиваме нашата способност да се наслаждаваме на живота и да бъдем способни да кажем: „Аз живея живота си в състояние на спокойствие и наслада“. Мисля, че спокойствието на насладата е комбинация от мир и радост.

Някои от гръцките думи, които се отнасят за радостта в Библията, означават наслада, веселост, много голяма радост, буйна радост, ликуване, да тържествуваме… с голяма радост. Също така съм чувала радостта да бъде дефинирана като голямо удоволствие или щастие, източник на удоволствие или удовлетворение, да бъдем изпълнени с радост или да се наслаждаваме.

Която и дефиниция да предпочитате, тъжната реалност е, че толкова малко вярващи познават радостта на Господа. Не позволявайте да мине и един ден без да преживеете Божието царство в неговата същност – праведност, мир и радост в Святия Дух (Римляни 14:17).


Няма нищо по-трагично от това да бъдеш жив и да не се наслаждаваш на живота.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon