Повече слушайте, по-малко говорете

Повече слушайте, по-малко говорете

Който щади думите си, е умен, и търпеливият човек е благоразумен. (ПРИТЧИ 17:27)

Нашият основен стремеж в живота е да чуваме Божиите думи и напътствия. Вече знаем, че за тази цел трябва да обучаваме себе си в това да слушаме. Понякога говорим толкова много, че просто не можем да чуем какво Бог иска да ни каже. Може да пропуснем важните неща, които другите хора ни казват, защото не слушаме.

Ако дисциплинираме себе си и се научим да притихваме, ще чуем това, което Бог иска да ни каже. Дъщеря ми Сандра наскоро сподели, че след като се помолила една сутрин, просто притихнала за една минута и попитала Бога дали има нещо, което Той желае да й каже, преди тя да започне деня си. Тогава усетила в сърцето си тези простички думи: „Върви, Аз съм с теб!“. Тази мисъл й донесла мир и спокойствие, особено в следващите няколко дни, когато трябвало да се справи с неочаквани лоши новини. Божиите думи засилили вярата й, като й помогнали да запази спокойствие и хладнокръвие в тези изпитания.

Ако не слушаме, няма да чуем. Давайте на Бога възможност да ви говори постоянно. Когато се молите, няма нужда вие да говорите през цялото време. Може да въздържате думите си и да бъдете счетени за благоразумни Божии мъже или жени.


БОЖИЕТО СЛОВО ЗА ВАС ДНЕС

Имате една уста и две уши. Това означава, че Бог иска от вас да слушате два пъти повече отколкото да говорите.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon