Погледнете истината в очите

Погледнете истината в очите

Но действащи истинно в любов [във всичко, говорейки истински, работейки истински, живеейки истински]. (ЕФЕСЯНИ 4:15)

Този свят е пълен с хора, които водят фалшив живот, носят маски, преструват се и крият неща, които не искат другите да знаят. Това е погрешно. Но причината е, че хората не са били научени да ходят в истината. Като вярващи ние имаме Святия Дух, който живее в нас; Той е Духът на истината и ни говори истината.

Понякога Сатана ни мами, но друг път ние мамим сами себе си. С други думи, ние си измисляме живот, който ни е удобен, вместо да се изправим пред живота такъв, какъвто е в действителност и да се справяме с проблемите с помощта на Святия Дух.

Святият Дух често ми говори и ме изправя пред проблемите в живота ми, а също така ме е научил да бъда конфронтатор, а не страхливец. Страхливците се крият от истината; те се страхуват от нея. Не е нужно да се страхувате от истината. Исус каза на учениците Си, че Святият Дух ще ги води в истината, но също така им каза, че не са готови да чуят някои неща (вж. Йоан 16:12), така че Той не разкри тези неща по това време. Святият Дух винаги ще ви говори истината, но няма да ви говори определени истини, докато не разбере, че сте готови да ги чуете.

Ако сте достатъчно смели, за да приемете Духа на истината във всяка област на живота си и ако Му позволите да ви говори за вашия живот, очаквайте незабравимо придвижване към един живот, изпълнен със свобода и сила.


БОЖИЕТО СЛОВО ЗА ВАС ДНЕС

Никога не се страхувайте от истината.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon