Поемете отговорност за вашето щастие

Поемете отговорност за вашето щастие

Зная, че няма друго по-добро за хората, освен да се весели всеки и да благоденства през живота си. –ЕКЛЕСИАСТ 3:12

Един от най-важните уроци, които съм научила, е че не мога да разчитам на някой друг да ме направи щастлива. Бог ни е дал способността да поемем отговорност за нашето собствено щастие.

Повечето хора не са щастиви, освен ако даден човек не се държи по определен начин, или конкретна ситуация не завърши точно както те искат. Всеки ден ние позволяваме на нашето щастие да зависи от други хора и ситуации, когато в действителност Бог иска ние да открием щастието си в Него.

Имаше време, когато се самосъжалявах, когато Дейв отиде да играе голф в деня след една от нашите конференции. Аз исках той да дойде с мен на пазар или да гледаме филм заедно. Но Бог ми показа, че ние имаме различни начини за релаксация и разпускане.

Това е само един пример, но има толкова много начини, по които ние поставяме нереалистични очаквания върху хората и разчитаме на тях да ни правят щастливи. Бог иска ние да гледаме първо към Него и да уповаваме на Него за нашето щастие.


Молитва

Господи, моето щастие трябва да зависи само от Теб, а не от други хора и ситуации. Помогни ми да видя какви нереалистични очаквания имам, така че да мога да поема отговорност за моето собствено щастие.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon