Позволете на Бог да ви води

Позволете на Бог да ви води

Защото Този Бог е наш Бог до вечни векове; Той ще ни ръководи дори до смърт. –ПСАЛОМ 48:14

Когато ходеше по тази земя, Исус винаги знаеше кое е правилното нещо, което да направи, защото Той правеше само онова, което виждаше Неговият Отец да прави. Като наш Господ, ние можем да Му се доверим да ни води по правилния път всеки ден. В Псалом 48:14 се казва, че Бог ще бъде нашият водач [дори] до смъртта!

Колко чудесно е да знаем, че имаме водач, които да ни заведе от едно място в живота към следващото.

Когато съпругът ми Дейв и аз посетим ново място, ние често си наемаме екскурзовод, който да ни води. Веднъж решихме да разглеждаме сами, но бързо открихме, че това беше пълна загуба на време. Прекарахме по-голямата част от деня, като отчаяно се опитвахме да намерим начин да се върнем обратно.

Понякога аз си мисля, че ние се отнасяме към живота по същия начин, по който Дейв и аз се отнесохме към това пътуване. Винаги е по-лесно да следваме един опитен водач, вместо да се лутаме безцелно сами. Вместо да вървите по собствените си пътища, правете това, което виждате вашия Отец да прави и Му позволете да ви води. Бог се е посветил да ни води, така че е изключително важно ние да Го следваме.

Молитва

Господи, аз не искам да живея живот като на турист без екскурзовод, и безцелно да ходя по своите си пътища. Само Ти можеш да ми покажеш какво да направя и как да живея, така че аз избирам да следвам Твоето водителство всеки ден.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon