Казвайте по-малко, показвайте повече

Казвайте по-малко, показвайте повече

Пребъдвайте в Мен и Аз във вас. Както пръчката не може да даде плод от само себе си, ако не остане на лозата, така и вие не можете, ако не пребъдете в Мен. (ЙОАН 15:4)

Колкото повече развиваме взаимоотношенията си с Бога, толкова по-развълнувани и ентусиазирани ставаме и това е добре. Трябва обаче да покажем на хората нещо повече от вълнение; те трябва да видят доказателства за истинска промяна и добър плод. Павел казва, че животът ни трябва да бъде писмо, което хората да могат да четат (вж. 2 Коринтяни 3:3). С други думи, поведението ни говори по-силно от думите или емоциите. През годините съм установила, че ентусиазмът и ревността трябва да вървят заедно с търпение, доброта, любезност, добри маниери и желание да помагаме на хората. Действията ни наистина говорят по-силно от думите. Разбира се, трябва да разказваме на хората за Исус, защото думите, изречени в подходящия момент, могат да бъдат много полезни, но истинските християни се познават по плодовете.

Колкото повече време прекарвате с Бога, толкова повече плодове ще имате. Добрият плод е този, който прославя Бога, този, който говори най-силно на хората. Имам познати, които се опитвах да убедя с думи, че съм се променила, но те така и не се убедиха. Години по-късно обаче те имаха нужда от помощ и когато им помогнахме, разбраха, че Бог наистина е действал в живота ни. Много е трудно да се спори с добрите плодове, защото те са доказателство за това, което твърдим, че сме. Насърчавам ви във всеки един момент да внимавате как се отнасяте към хората.


БОЖИЕТО СЛОВО ЗА ВАС ДНЕС

До края на този ден е твърде вероятно да се сблъскате с много хора. Нека срещата с вас ги остави с усмивка!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon