Помислете за какво мислите

Помислете за какво мислите

Каза им също: Внимавайте за това, което слушате. С каквато мярка [за мисли и изучаване] мерите [за истината, която чувате], с такава ще ви се отмери [на добродетел и знание] и ще ви се върне, и ще ви се прибави – и още [освен това] ще ви бъде дадено на вас, които чувате. –МАРК 4:24

Ако сте вярващ човек, тогава вероятно това, което си мислите през деня, се основава на Писанието, но помислете за следното: смесвате ли тези мисли с негативни мисли, или с други случайни мисли, които ви идват на ум?

През по-голямата част от живота си аз просто мислех за всичко, което влезе в главата ми. Повечето неща, които бяха в главата ми, бяха или лъжите, които Сатана ми говореше, или просто обикновени глупости.

Прочетете Марк 4:24. В стиха се казва, че колкото повече време прекарваме да мислим за Словото, толкова повече сила и способност ще имаме да живеем по този начин. Също така се казва, че колкото повече четем и слушаме Словото, толкова по-голямо откровение ще получаваме, за да можем да го разбираме.

В плътта си ние сме мързеливи и искаме да получаваме от Бога без никакво усилие от наша страна, но не става така. Вие ще получите от Словото само онова, което сте готови да вложите в него.

Насърчавам ви да вземете решение да размишлявате върху Божието слово всеки ден, защото колкото повече време прекарвате в това да го възприемате и поглъщате, толкова повече добродетели и знание ще получите от Бога.


Молитва

Господи, аз вземам решение да прекарвам повече време в Твоето Слово всеки ден. Зная, че като го направя, ще получа повече от него и ще имам повече добродетели и знание от Теб.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon