Помощта е тук

Помощта е тук

И Аз ще поискам от Отец, и Той ще ви даде друг Утешител (Съветник, Помощник, Ходатай, Адвокат, Този, Който ви дава сили и ви подкрепя, и Който винаги е готов да ви помогне), за да бъде с вас завинаги. (ЙОАН 14:16)

Много хора са приели Исус като Спасител и Господ. Те ще отидат на небето, но никога не черпят от пълния капацитет на Святия Дух, който им е на разположение и не преживяват истинския успех, на който Бог иска те да се наслаждават на Земята. Най-просто казано – много хора са на път към небесата, но няма да се насладят на пътуването.

Ние често гледаме онези хора, които имат богатство, постове, власт, слава и други ресурси в изобилие и ги считаме за „успешни.” Но много хора, които са считани за успешни, живеят с липсата на добри взаимоотношения, добро здраве, мир, радост, удовлетворение и други истински благословения, които идват чрез лично взаимоотношение с Исус Христос. Такива хора все още са независими; те никога не са се научили напълно да зависят от силата на Святия Дух.

Хората, които са себедостатъчни, често мислят, че да зависим от Бога е знак на слабост. Но истината е, че като черпят от способността на Святия Дух, те могат да постигнат повече в живота си, отколкото изобщо биха могли, работейки само с тяхната собствена сила.

Бог ни е създал по такъв начин, че въпреки нашата собствена сила, ние също така имаме слабости и се нуждаем от Неговата помощ. Знаем, че Той иска да ни помогне, защото е изпратил Божествен Помощник, Святия Дух, който да живее вътре в нас (вж. 1 Коринтяни 6:19).

Ние често страдаме ненужно, защото не получаваме помощта, която ни е на разположение. Насърчавам ви да зависите от Него, а не от собствената си сила. С каквото и да се сблъсквате, вие не трябва да минавате през него сами.


БОЖИЕТО СЛОВО ЗА ВАС ДНЕС: Най-лошият ви ден с Бога ще бъде по-добър от най-добрия ви ден без Него. Святият Дух е тук, за да ви говори и да ви помогне по всеки възможен начин, по който днес имате нужда от помощ.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon