Почивка За Уморените

Почивка за уморените

Или не знаете, че вашето тяло е храм (самото светилище) на Святия Дух, Който живее във вас и Когото сте получили [като дар] от Бога? 1 Коринтяни 6:19

Първият ключ към преодоляването на стреса е да разпознаем или да признаем, че го изпитваме, и да потърсим неговия източник. Имаше период в живота ми, когато страдах от постоянно главоболие, болки в гърба, стомаха, врата и всички останали симптоми на стрес, но ми беше много трудно да призная, че се насилвам твърде много физически, умствено, емоционално и духовно. Исках да правя всички неща, които правех и не бях готова да попитам Бога какво Той иска от мен. Страхувах се, че Той ще ме накара да се откажа от нещо, от което все още не бях готова да се откажа.

Въпреки че Господ дава сила на слабите и уморените, ако сте изтощени от непрекъснатото надвишаване на физическите си ограничения, ще страдате от последствията от този стрес. Телата ни са светилище (храм) на Бога и ние проявяваме непослушание, когато надхвърляме определените от Бога ограничения и живеем в непрекъснато напрежение. Всички ние имаме ограничения и трябва да осъзнаем какви са те и да премахнем излишния стрес от живота си.

Ако износите тялото си, не можете да отидете в универсалния магазин и да си купите друго, така че се грижете за това тяло, което имате!


Редовната почивка е едно от най-разумните неща, които можете да практикувате.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon