По-близо до Бога в молитва

По-близо до Бога в молитва

Бдете и се молете, за да не паднете в изкушение. Духът е бодър, а тялото – немощно. МАТЕЙ 26:41

Молитвата е духовно оръжие, което Бог ни е дал да водим война и да воюваме. Молитвата е взаимоотношение с Бог Отец. Тя е да отидем и да помолим за помощ или да говорим на Бога за нещо, което ни притеснява. Молитвата прекратява плановете на Сатана за зло!

Ако искате да имате ефективен молитвен живот, развийте едно добро лично взаимоотношение с Бог Отец. Знайте, че Той ви обича, Той е изпълнен с милост и Той ще ви помогне. Опознайте Исус. Той е ваш Приятел. Той умря за вас. Опознайте Святия Дух. Той е с вас през цялото време като ваш Помощник. Позволете Му да ви помогне.

A ние ще използваме всички видове молитва в нашият път с Бога. Има молитва на съгласие между двама души, а също така обединена молитва на група от хора. Има молитва на благодарение, хваление и поклонение, молитва за конкретна нужда, ходатайствена молитва, молитва на посвещение и на освещаване.

С каквато и молитва да се молите, научете се да изпълвате молитвите си с Божието слово и го отправяйте с увереността, че Бог спазва и изпълнява Словото Си.


Ние имаме склонността да отлагаме молитвата си, но аз ви препоръчвам да се молите веднага, всеки път, когато видите някаква нужда или си помислите за нея!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon