По всяко време

По всяко време

Ще благославям Господа по всяко време; Неговата хвала ще бъде постоянно в устата ми. ПСАЛОМ 34:1

Вярата и доверието в Бога не трябва да се упражняват само от време на време, а можем да живеем чрез вяра винаги и по всяко време. С Божията помощ можем да се научим да живеем с все по-силна вяра, като се доверяваме на Господ и в спокойно, и в усилно време. Лесно е да се доверяваме на Бога когато всичко е наред, но когато в затруднението си решим да Му се доверим, тогава наистина развиваме характер.

Псалом 34:1 ни насърчава да благославяме Господа по всяко време. Има още няколко стиха от Писанията, които ни казват какво трябва да правим по всяко време – да се съпротивляваме на дявола по всяко време, да вярваме на Бога по всяко време, да обичаме другите по всяко време – а не само когато е удобно или когато се чувстваме добре.

Изкушението постоянно присъства в живота ни и докато сме тук, на земята, ще трябва да дисциплинираме емоциите, настроенията и устата си, така че да останем стабилни, спокойни и да имаме мир, независимо от ситуацията или обстоятелствата. Това ни позволява да бъдем в тясно общение с Бога и да ходим в радостта на Неговия Дух.


Тъй като можете сами да избирате мислите си, когато се появи съмнение, можете да се научите да го разпознавате такова, каквото е, да го отхвърлите и да продължите да ходите с вяра!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon