Нищо друго не може да запълни тази празнота

Нищо друго не може да запълни тази празнота

Душата ми копнее за Теб [о, Господи] през нощта, да, духът ми в мен горещо Те търси. (ИСАЯ 26:9)

Този свят ни залива с всякакви неща, с които може да запълним живота си и които заглушават гласа на Бога и Го изтласкват далечe, на заден план в живота ни. Въпреки това за всеки човек идва ден, в който той остава сам със своя Създател. Всичко останало в живота накрая отминава и когато това стане, Бог все още ще бъде там.

Библията учи, че това, което се знае за Бога, е очевидно за всички, защото Той се е разкрил във вътрешното съзнание на човека (вж. Римляни 1:19–21). Всеки човек един ден ще застане пред Него и ще даде отчет за своя живот (вж. Римляни 14:12). Когато хората не искат да служат на Бога с живота си, когато искат да вървят по своя път, те намират начини да се скрият и да игнорират инстинктивното познание за своя Създател, Който иска да им говори и да ги води в пътя, по който трябва да ходят.

Истината е, че независимо дали хората се опитват да се скрият от Бога, или не, нищо не може да задоволи копнежа ни по Него, освен общението и общуването с Него. Дори когато хората се опитват да Го игнорират, дълбоко в себе си те биха искали да чуят гласа Му.

Насърчавам ви да задоволите копнежа си по Бога, като прекарвате време с Него, да седите в Неговото присъствие и да слушате гласа Му.


БОЖИЕТО СЛОВО ЗА ВАС ДНЕС

Живейте живота си по такъв начин, че когат животът ви на Земята приключи, да не изпитвате страх или ужас да застанете пред Бога.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon