Пребъдвайте в Бога

Пребъдвайте в Бога

Ако живеете в Мен [пребъдвате, жизнено свързани с Мен] и думите Ми остават и продължават да живеят в сърцата ви, искайте каквото и да пожелаете, и то ще ви се даде. (ЙОАН 15:7)

Стихът за днес ни казва, че можем да искаме каквото „желаем“ и то ще ни се даде, ако пребъдваме в Христос. Единственият начин, по който това е възможно, е чрез сливането на нашите желания с Божиите желания поради нашето съзряване в Него.
Целта на всеки истински вярващ е да бъде едно с Бога. Това се случва духовно, когато бъдем новородени и се случва в ума, волята и емоциите, когато продължаваме да растем и да съзряваме в Него. Тогава Неговите желания стават наши желания и ние сме в безопасност, когато ги следваме.

Призивът, който Дейв и аз имаме в нашето служение, е добър пример за това. Божието желание беше да бъдем в служение и да помагаме на хората според талантите и способностите, които Той ни е дал. Това беше и желанието на нашите сърца. Не бихме могли да прекараме толкова години в пътуване всеки уикенд, отсядане в хотели, далеч от семейството си, ако желанието ни за служение не ни беше дадено от Бога. Той е вложил в нас толкова силно желание да служим, че сме готови да направим всяка необходима жертва или да преодолеем всяка съпротива, която може да се изправи срещу нас, за да изпълним Неговата воля за живота ни.

Да пребъдваме в Бога означава да „прекарваме много време“ с Него, да живеем в Неговото присъствие и да подхранваме желанията, които Той влага в сърцето ни, защото това е Неговата воля за нас. Той ни говори и влага желания в сърцето ни, така че ние да се молим и да искаме онези неща, които Той иска да ни даде. Той ще бъде верен да ни даде попросеното от сърцето ни, стига то да е Негово желание и когато да пребъдваме в Него.


БОЖИЕТО СЛОВО ЗА ВАС ДНЕС

Прекарайте време с Бога днес; Той е чудесна компания.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon