Представете се пред Бога, а след това се отпуснете

Представете се пред Бога, а след това се отпуснете

Господ, твоят Бог, е сред тебе – Силният, Който ще те спаси; ще се развесели за тебе с радост, ще се успокои в любовта Си, ще се весели за тебе с песни. (СОФОНИЯ 3:17)

Вярвам, че един от най-големите проблеми, с които се сблъскват хората днес, е заетият, забързан, трескав и стресиращ начин на живот, който водим. Заетостта прави чуването от Бога много трудно, но днешният стих обещава, че Бог ще ни успокои в Своята любов. Една от най-добрите услуги, които можете да си направите, е да намерите място, където може да притихнете в спокойствие.

Чуването на Бога изисква време на тиха самота. Ако наистина искате да чуете Неговия тих, слаб глас, ще трябва да бъдете спокойни. Трябва да отидете някъде и да останете насаме с Него. Исус каза: „Влез в най-вътрешната си стая и затвори вратата“ (вж. Матей 6:6).

Няколко минути тишина и спокойствие невинаги ще свършат работа; вие също така се нуждаете от продължителни периоди на тишина, за да търсите Бога. Важно е да можете да прекарвате време с Бога без разсейване и прекъсване.

Когато сте насаме с Него, не мислете за проблемите си. Търсете Неговата мъдрост и сила. Молете се за освежаване и обновяване. Кажете Му, че искате да знаете какво има Той за вас. Помолете Го да ви разкрие какво иска от вас да направите. Помолете Го да ви каже какво не иска да правите.

Представете себе си пред Бога и слушайте. Вие Го почитате, като отивате при Него. Ще получите отговор от Него. Ако не Го чуете да говори когато сте насаме с Него, не се тревожете за това. Вие сте извършили своята част като сте Го потърсили и Той ще ви води през живота ви.


БОЖИЕТО СЛОВО ЗА ВАС ДНЕС

Ако сте твърде заети, за да отделяте време за Бога, тогава наистина сте прекалено заети!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon