Радвайте се в надеждата да преживеете Божието благоволение

Радвайте се в надеждата да преживеете Божието благоволение

Посредством Когото ние чрез вяра придобихме и [нашия] достъп (вход, въвеждане, запознаване) до тази благодат (състояние на Божието благоволение), в която стоим [твърдо и сме в безопасност] и се радваме поради надеждата за Божията слава. –Римляни 5:2

Библията е изпълнена с обещания, които ни носят надежда. Ние имаме достъп до Божието присъствие. Той иска да ни изцели от нашите болести. Той ще снабди всичките ни нужди. Има още толкова много… твърде много, за да може да се изброят! Точно затова е много тъжно, когато християните, поради липса на вяра, пропускат изпълнението на Божиите обещания.

Ето какъв е въпросът: Вие очаквате ли изпълнението на тези обещания? Добри неща започват да ви се случват, когато се радвате в надеждата да преживявате Божието благоволение постоянно.

В Лука 2:52 се казва, че Исус напредваше в благоволение пред Бога и човеците. Ние с вас имаме достъп до благоволението на Бога чрез вяра. Ние също можем да напредваме в това благоволение и да преживеем Неговите обещания, точно както Исус. И дори ако не виждате сега тези неща в живота си, вие можете да се радвате и да поставите надеждата си в Бога, като знаете, че те ще дойдат.

Всичко, което е обещано в Библията, е за нас. Така че, радвайте се в надеждата, че ще преживеете Божията слава точно сега и Той ще извърши невероятни неща, които ще се случат във вашия живот.


Молитва

Господи, аз приемам Твоите обещания за мен и се радвам в тях. Вярвам, че Ти можеш да изпълниш всичко, което ми е обещано в Твоето Слово.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon