Приближете се

Приближете се

Приближавайте се към Бога и Той ще се приближава към вас. (Яков 4:8)

Не всеки е готов да плати цената, която се изисква, за да бъде близо до Бога. Не всеки е готов просто да отдели времето, което се изисква или да направи инвестицията, която е необходима за духовно изастване. Бог не изисква от нас цялото ни време. Той със сигурност иска ние да вършим и неща, които не смятаме за „духовни“. Той ни е създал така, че да имаме тяло, душа (ум, воля и емоции), както и дух, и очаква ние да се погрижим за всяка една от тези области.

Да правим физически упражнения, за да сме във форма, както и да се грижим за душата си изисква да отделяме време и усилия. Трябва да се погрижим за емоционалното си състояние, трябва да се забавляваме и да се радваме на общуването с други хора. Умът ни трябва да се развива и да се обновява ежедневно. В допълнение към това ние имаме и духовна същност, която има нужда да й обръщаме внимание. За да можем да бъдем здрави и балансирани, ние трябва да отделяме време да се грижим цялостно за себе си.

Вярвам, че целият проблем за интимността с Бога е въпросът за нашето време. Ние казваме, че нямаме време да търсим Бога, но истината е, че отделяме време да вършим нещата, които са най-важни за нас. Въпреки че всички ние трябва ежедневно да се борим с нещата, които ни отвличат вниманието, то ако това да познаваме Бога и да чуваме от Него е важно за нас, ние ще намерим време да го направим. Не се опитвайте да вместите Бога във вашия график, а вместо това организирайте графика си около времето си с Него.

Да опознаем Бога е дългосрочна инвестиция, така че не се обезърчавайте, ако не получите резултати моментално. Вземете твърдо решение да почитате Бога с времето си и ще пожънете ползата от това.


БОЖИЕТО СЛОВО ЗА ВАС ДНЕС: Точно както физическите упражнения, духовните упражнения трябва да се правят редовно. Бъдете сигурни, че ще видите резултатите.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon