Приемайте себе си повече от преди

Моля се това общение в твоята вяра да действа така, че те да познаят всичкото добро, което е в нас, за слава на Христос. –ФИЛИМОН 1:6

Може да нямате високо мнение за себе си, но Бог иска да знаете кои сте в Христос и да харесвате себе си. Ето пет практични начина, които ще ви помогнат да приемате себе си повече от преди и да имате увереност, като знаете кои сте в Христос:

  1. Никога не говорете негативно за себе си. Връзката с нашата вяра става ефективна, когато признаваме и приемаме всяко добро нещо в нас чрез Христос Исус, като не се фокусираме върху слабостите и недостатъците си.
  2. Избягвайте да сравнявате себе си с другите. Петър се сблъска с тази пречка, когато сравняваше себе си с другите апостоли. Той каза: …Господи, а с този какво ще стане? Исус отговори: Ако искам той да остане (да оцелее, да живее) докато дойда, тебе какво те засяга? (Йоан 21:21–22). Ние не сме призвани да се сравняваме с другите, а само да се съобразяваме с тях.
  3. Нека Бог да определя вашата стойност. Запомнете, поради Исус вие вече сте приети от Бога.
  4. Имайте предвид какви са вашите недостатъци. Добре е да виждате къде трябва да се подобрявате и да се развивате, но се погрижете също и да оценявате напредъка си.
  5. Открийте истинския източник на увереност. Ако поставите вашата увереност в Бога, няма да можете да имате друго отношение освен положително. Направете всичко, което можете и оставете резултата на Него.

Молитва

Господи, благодаря Ти, че ме прие, дори когато аз имах проблем с това да приемам себе си. Помогни ми да призная и приема добрите качества, които Ти си ми дал и да осъзнавам какви са моите недостатъци, докато намирам своята увереност в Теб.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon