Приемане и даване на Словото

Приемане и даване на Словото

А желая да знаете, братя, че това, което ме сполетя, спомогна повече за преуспяване на благовестието. И повечето от братята в Господа, като добиха увереност от моите окови, станаха много по-смели да говорят Божието слово без страх. –ФИЛИПЯНИ 1:12,14

Понякога ние страдаме, като преживяваме атаки от врага просто поради нашето участие в работата и разпространението на Божието слово. В Марк 4:17 се говори за онези, които имат страхопочитание към Божието слово, но временно… и след това, когато дойдат проблемите или настане гонение поради Словото, те моментално се засягат (стават неудовлетворени, възмутени, негодуващи) и се съблазняват, препъват и отпадат.

Сатана знае, че Словото ще ни укрепи и иска да го спре преди ние да можем да го разпространим сред хората. Така че за нас е жизнено важно да пазим Словото в сърцето си и да се съпротивляваме на дявола, когато дойде да го открадне от нас. Когато го правите, изпитанията, които врагът ще ви донесе, всъщност ще помогнат за това хората да намерят Бога.

Апостол Павел казва, че има много неща, през които Бог е допуснал той да премине, просто защото те са помогнали на другите хора да станат уверени в Господа и да са още по-непоколебими да разпространяват евангелието без да се страхуват. Дори по времето, когато Павел беше в затвора, неговата стабилност и способност да бъде използван от Бога бяха очевидни.

Ако ние ще служим на хората, то тогава ще се сблъскваме с някои неблагоприятни обстоятелства. Но ако стоим във вяра и увереност в Бога, Той ще ни доведе до победа и ние ще бъдем голямо насърчение за другите в този процес.


Молитва

Господи, аз искам да пребъдвам в Теб и в Твоето Слово всеки ден. Когато дойдат изпитанията, моля се Ти да ги използваш, за да ме направиш по-силен и да мога да разпространявам Твоето Слово на онези около мен.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon