Причината, поради която Исус дойде

Приближавайте се към Бога и Той ще се приближава към вас. Измивайте ръцете си вие, грешни, и очиствайте сърцата си вие, колебливи. –ЯКОВ 4:8

Искам да забележите нещо в стиха по-горе. Забележете, че на нас ни е казано да се приближаваме към Бога, преди да ни се каже да спрем да съгрешаваме.

Има толкова много хора, които го разбират точно обратно. Те си мислят, че никога не могат да отидат при Бога, не могат да имат взаимоотношения с Него и никога не могат да бъдат християни, защото имат проблеми в живота си, които се опитват да разрешат преди това. Те се опитват да поправят и да сложат себе си в ред, за да могат да станат достатъчно добри, за да имат взаимоотношение с Бога.

Но това е погрешно. Причината, поради която Исус дойде, беше защото ние никога не можем да бъдем достатъчно добри без Него. Ние трябва да имаме Исус в живота си. Неговата смърт, кръвта, която Той проля и плати за греховете ни – плати дълга, който ние дължахме. Няма никакъв начин, по който ние можем да бъдем очистени от греховете си, докато не се приближим до Бога чрез името на Исус. Бог копнее вие да се приближите към Него днес.  Не стойте настрани, като вярвате лъжата, че първо трябва да очистите себе си от греха. Вместо това отидете при Бога и Му позволете Той да ви очисти чрез жертвата, която Исус направи за вас.

Молитва

Господи, аз идвам при Теб чрез кръвта на Исус, която ме очиства от моя грях. Благодаря Ти за Твоята прошка. Отказвам да живея в срам, защото знам, че мога да се приближа до Теб сега, получавайки Твоята любов и прошка.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon