Продължавайте напред

Продължавайте напред

И така, понеже Христос пострада по плът, въоръжете се и вие със същата мисъл, защото този, който е пострадал по плът, е оставил греха, за да живеете през останалото в тялото време не вече по човешки страсти, а по Божията воля. 1 ПЕТЪР 4:1–2

Този чудесен параграф от Петър ни разкрива как да се справим с трудните ситуации и с изпитанията. Ето моята интерпретация на тези стихове:

„Мислете за всичко, през което премина Исус и за това как Той понесе страданията, за да изпълни Божията воля, и това ще ви помогне да се справите с трудностите. Въоръжете се за битката, подгответе се за нея, като се запитате как би разсъждавал Исус в този момент: По-скоро ще страдам търпеливо, отколкото да не угодя на Бога. Защото, ако страдате с нагласата на Христовия ум, вече няма да живеете само за да угаждате на себе си, да избирате лесния начин и да бягате от трудностите, но ще можете да живеете, за да изпълнявате Божията воля и да не следвате вашите чувства и плътски мисли“.

В живота преминаваме през трудности, но заедно с тях идва и радостта от победата. Изпитанията и трудностите ще дойдат и Бог ще ги използва, за да развие потенциала, който е вложил във вас. Вашата роля е да решите никога да не се отказвате, независимо от всичко, докато не видите реализирани Божиите обещания в живота си. Има един човек, когото дяволът никога не може да победи – този, който не се отказва.


Продължавайте да устоявате и ще стигнете там, където трябва.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon