Променете мисленето си за страха

Не се страхувай [няма от какво да се страхуваш], защото Аз съм с теб; не се оглеждай с ужас и не се плаши, защото Аз съм твоят Бог. Аз ще те укрепя и ще те закаля в трудностите, да, ще ти помогна; да, ще те подкрепям и ще те поддържам с Моята [победоносна] десница на праведност и справедливост. ИСАЯ 41:10

С Божията помощ вие можете да преминете от състояние на страх към преодоляване на страха, като промените начина си на мислене. Библията нарича това обновяване на ума (Римляни 12:2). Казано по-просто, можем да се научим да мислим различно. Възможно е преживявания или хора от миналото ви да са ви научили да се страхувате, но Божието слово може да ви научи да преодолявате този страх. Можете да се научите да бъдете дръзки, смели и уверени.

Не позволявайте на страха от нещо да попречи на успеха и радостта ви в ежедневието. Страхът има голяма сянка, но самият страх всъщност е много малък. Страхът внася ненужни терзания в живота ви. Когато изпитвате страх, не е нужно да се отказвате или да се обръщате назад. Бог е с вас и тъй като Той е с вас, можете да почувствате страха и въпреки това да го направите.

Вместо да мислите, че не можете да направите нещо, когато се страхувате, вземете решение, че ще постигнете целта си и се справете с предизвикателството пред вас. Възможно е да имате мисли на страх, но Святият Дух във вас може да промени мисленето ви за страха. Страхът изглежда като чудовище, но то бързо ще се отдръпне, когато се сблъска с истината от Божието слово. Страхът е като училищен побойник: Той блъска всички наоколо, докато най-накрая някой не го предизвика.


Когато се страхуваме, че ще страдаме, ние вече страдаме от това, от което се страхуваме.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon