Прошката: пътят към истински мир и радост

Прошката: пътят към истински мир и радост

Но вие обичайте неприятелите си, правете добро и давайте назаем, без да очаквате да получите нещо в замяна; и наградата ви ще бъде голяма и ще бъдете синове на Всевишния, защото Той е благ към неблагодарните и злите. –ЛУКА 6:35

Преди няколко години някой ми каза нещо за човек, който работеше с нашето служение. Мой приятел случайно бил в същия ресторант, седял на съседната маса и чул техния разговор, който се отнасял за мен – а те не говорели много хубави неща по мой адрес.

Първоначално аз се ядосах и просто исках да кажа, че този човек никога повече няма да прави бизнес с нас. Но същата вечер Святият Дух ми каза: „Ти няма да направиш нито едно от тези неща”. Той каза: „Не, ти ще направиш онова, което поучаваш. Ще отидеш и ще му купиш подарък, и ще му кажеш колко много оценяваш обслужването, което той ти е предоставил през всичките тези години”.

Не беше лесно, но Бог ми даде благодатта да се покоря на Неговите насоки и да бъда за благословение на този човек.
Това, което си спомням най-ясно в тази ситуация, е че веднага след като предприех някакви действия да направя нещо добро за него, на мен всъщност ми хареса да го правя. Дори изпитах удовлетворение.

Когато можем да гледаме със състрадание на хората, които са ни наранили, вътре в нас нещо започва да празнува, поради Божията радост, която изпълва душата ни.

Така че на кого можете да простите и за кого можете да направите нещо хубаво днес? Практикувайте простителност и следвайте пътя, който води до истински мир и радост!


Молитва

Господи, аз имам нужда от Твоята благодат, за да мога да се покоря на Твоето Слово и да правя добро на онези, които ме нараняват. Зная, че когато им прощавам и ги благославям, Ти ще ме възнаградиш с мир и радост в душата ми.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon