Първо отидете при Бога

Първо отидете при Бога

Той ще Ме призове и Аз ще го послушам; с него ще съм, когато е в бедствие; ще го избавя и ще го прославя. (ПСАЛОМ 91:15)

Веднъж член на моето разширено семейство направи нещо, което наистина ме нарани и в резултат на това аз се почувствах отхвърлена. След като това се случи, докато си седях в колата и чувствах голяма емоционална болка, аз казах: „Господи, имам нужда от Твоята утеха. Аз не искам да се чувствам по този начин. Не искам да се огорчавам или да развивам недоволство в себе си. Преди време аз съм преживявала същия вид болка от този човек и не искам тя да съсипе днешния ми ден. Но аз имам проблем с това – не знам как да се справя с болката и имам нужда да получа Твоята помощ.”

Знаете ли какво се случи? Бог взе тази болка и всичките ми лоши чувства си отидоха! Но колко пъти, вместо да се обърнем към Него в молитва, ние се обръщаме към други хора и мислим погрешно, че като им разкажем всичко за това, което се е случило, ще се утешим, но това не се става. Истината е, че когато говорим за нещо, което ни наранява, това само разпалва още повече болката в нашите емоции и прави преодоляването ѝ още по-трудно. Ние сме склонни да направим всичко, което можем да измислим, преди да се обърнем към Бога и нищо никога не променя ситуацията. Ние щяхме да бъдем толкова по-добре, ако нашият първи отговор на всяка спешна ситуация и на всеки вид емоционална болка бе да се помолим. Ако зависим изцяло от Бога, като Му казваме, че се нуждаем от Него повече от всеки и от всичко друго, ние ще преживеем голям пробив и разрешаване на проблемите в живота си.


БОЖИЕТО СЛОВО ЗА ВАС ДНЕС: Нека Бог да е „Първият, при когото отивате и от Когото чакате отговор”.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon