Радостно Сърце

Радостно сърце

За наскърбения и страдащия всички дни са зли [поради тревожни мисли и предчувствия], а онзи, който е с весело сърце, има непрестанен празник [независимо от обстоятелствата]. Притчи 15:15

„Лошото предчувствие“ е неясно, заплашително усещане, че нещо лошо ще се случи. В един момент от живота си осъзнах, че съм живяла с това предчувствие през по-голямата част от живота си. Именно лошите мисли и предчувствия ме правеха нещастна.
Може би и вие се борите с тези чувства. Притиснати сте от трудни ситуации, но дори когато не е така, пак сте нещастни, защото вашите мисли вгорчават светогледа ви и ви лишават от способността да се радвате на живота и да виждате добри дни.

Притчи 15:15 ви дава надежда, че може да живеете и без тези потискащи чувства. Нагласата на вярата е да се осланяте на Бога, да Му се доверявате и да сте уверени в Него – това е радостен празник в очакване на доброто. Вместо да се страхувате от зло, като очаквате да бъдете нещастни, можете да имате вяра, че Бог ще ви даде силата да се радвате.

Вашата радост, мир, праведност и сила са вътре във вас чрез присъствието на Святия Дух. Не позволявайте повече на тревогите и безпокойството да властват в живота ви. Очаквайте Божията помощ, благословение и сила във всичко, което правите.


Когато имате правилната нагласа, ще бъдете изпълнени с енергия, за да вършите обикновените, ежедневни задачи с голяма радост.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon