Радостта от това да вярваш

Където няма видение…, хората загиват. ПРИТЧИ 29:18

В книгата Притчи се казва, че там, където няма видение, хората загиват. Видението е представа, нещо, което виждаме в ума си, или „това, което изниква във въображението ни“, както се казва в една дефиниция. То може да е нещо, което Бог е вложил в сърцето ни, или нещо, което искаме да се случи и което с молитва сме представили на Бога. Видението за живота ни включва начина, по който мислим за себе си и за своето бъдеще.

Забелязала съм, че някои хора се страхуват да вярват в нещо добро. Те смятат, че трябва да се подготвят за разочарование. Не са осъзнали, че ако не вярват, ще бъдат постоянно разочаровани. Чувствам, че ако вярвам за много и получа само половината, ще съм по-добре, отколкото да не вярвам за нищо и да получа всичко. Искам да ви насърча да започнете да вярвате за добри неща. Вярвайте, че можете да направите всичко, което трябва да направите в живота си, чрез Христос. Когато вярвате, това събужда вяра в сърцето ви, а вярата радва Бога, като ви приближава към Него.

Избягвайте нагласата „Това никога няма да се случи“. Позволете на вярата си да се издигне. Ако не сте сигурни как да го направите, започнете с проверка на мислите си. Какво си мислите и в какво вярвате напоследък? Честният отговор може да ви помогне да разберете защо не сте получили онова, което сте искали да получите.


Бог ни е поканил да се молим смело, и да сме уверени в Неговата доброта към нас. Предлагам ви да започнете още днес!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon