Развълнувайте се!

Развълнувайте се!

Зарадвах се, когато ми казаха: Да отидем в дома Господен! (ПСАЛОМ 122:1)

Като християни ние се радваме на толкова много благословения! Можем да познаваме Бога, да чуваме гласа Му, да сме уверени в любовта Му, да Му се доверяваме, че прави най-доброто за нас и да бъдем спокойни, че Той контролира всеки аспект от живота ни. Имаме много причини да се радваме! Вълнуваме се от всякакви други неща, така че защо да не се вълнуваме и от взаимоотношенията си с Бога?

Хората често казват, че всяка видима проява на ентусиазъм в духовната сфера е „емоционалност“. Но аз научих, че Бог е Този, Който ни е дал емоциите, и че макар да не иска да им позволяваме да ръководят живота ни, те имат своето предназначение, като насладата е едно от тях. Ако наистина се наслаждаваме на Бога, как да не проявяваме емоции по този повод? Защо духовното ни преживяване трябва да е сухо и скучно, еднообразно и безжизнено? Нима християнството трябва да се изразява чрез сериозни физиономии, тъжна музика и мрачни ритуали? Със сигурност не!

В днешния стих Давид казва, че се радва да отиде в Божия дом. Във 2 Царе 6:14 той танцува пред Бога „с цялата си сила“. Освен това свири на арфа, пее псалми на Бога и се изпълва с веселие. Но Давид е живял под Стария завет. Днес ние живеем под Новия завет, и тъй като вярваме в Христос, сме изпълнени с надежда, радост и мир (вж. Римляни 15:13). Вече не е нужно да се трудим с човешки усилия, за да бъдем приемливи пред Бога, а можем да се наслаждаваме в благодатта, чрез която Исус ни е направил приемливи. Вече не е нужно да се опитваме да се оправдаваме чрез делата си, а сме оправдани чрез вяра. Можем да чуваме гласа Му и да се наслаждаваме на Неговото присъствие. Освободени сме от всякакво робство! Това са чудесни причини да се радваме!


БОЖИЕТО СЛОВО ЗА ВАС ДНЕС

Напишете десет причини, поради които сте ентусиазирани от взаимоотношенията си с Бога.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon