Различни видове благоволение

Различни видове благоволение

И нека бъде върху нас красотата и удовлетворението, и благоволението на Господа, нашия Бог, да ни ръководи; и утвърждавай за нас делото на ръцете ни. Да! Делото на ръцете ни – потвърждавай го и го утвърждавай. ПСАЛОМ 90:17

Има разлика между естествено и свръхестествено благоволение. Естественото благоволение може да бъде спечелено, докато свръхестественото не може.

Ако работите достатъчно усърдно и достатъчно дълго, можете да накарате хората да ви харесват и приемат през повечето време. Но това приемане трябва да се запази по същия начин, по който е постигнато. Когато се налага да казвате и да правите всички правилни неща през цялото време, за да запазите одобрението на хората, това си е вид робство.

Ако изберем да следваме Бога, а не хората, Той ще ни даде благоволението Си. Това е дар от Неговата благодат и не може да бъде спечелен. Бог не иска да губим времето и енергията си в опити да спечелим благоволение; Той иска ние да Му се доверим за това. Когато Бог ни дава Своето благоволение, започват да се случват невероятни неща. За нас ще се отварят врати на възможности. В крайна сметка ние ще получаваме придобивки и благословения, които не сме спечелили или заслужили.

Можем да се молим всеки ден за Божието свръхестествено благоволение. Това е дар от Бога, който идва по благодат чрез нашата вяра. Започнете да искате и продължавайте да искате, и ще получите!


Когато знаем, че всичко, което имаме и на което се радваме, е дар от Бога, резултат от Неговото свръхестествено благоволение към нас, тогава не ни остава нищо друго, освен да кажем „Благодаря Ти, Господи!“

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon