Достатъчно уверени, за да сме различни

Слънцето е славно по един начин, луната е славна по друг начин, а звездите са славни по свой собствен [отличителен] начин; защото една звезда се различава от друга и я превъзхожда по своята красота и блясък. 1 КОРИНТЯНИ 15:41

Всички ние сме различни. Подобно на слънцето, луната и звездите, Бог ни е създал да се различаваме един от друг и това е преднамерено. Всеки от нас отговаря на някаква нужда и всички ние сме част от Божия цялостен план. Когато се опитваме да бъдем като някой друг, губим себе си и се отдалечаваме от човека, който Бог ни е създал да бъдем. Бог ни е създал, за да се впишем в Неговия план, а не да се чувстваме притиснати да се впишем в плановете на всички останали.

Не само че е нормално да бъдете различни, вие сте създадени да бъдете различни. Всички се раждаме с различен темперамент, различни физически характеристики, различни пръстови отпечатъци, различни дарби и способности. Нашата цел като индивиди е да открием какви трябва да бъдем и след това да се стремим да бъдем такива. Ето защо пасажът в Римляни 12 глава ни учи да се отдадем на дарбата си. Трябва да открием в какво сме добри и след това да се впуснем в това поприще с цялото си сърце.

Можете да бъдете свободни да обичате и да приемате себе си и другите около вас, без да изпитвате натиск да се сравнявате или състезавате с тях. Уверените хора, които знаят, че Бог ги обича и има план за тях, не се чувстват застрашени от способностите на другите. Те се радват на това, което другите умеят да правят и се наслаждават на това, в което Бог е надарил самите тях.


Бог ви е дал дарби и желания, които да използвате. Съсредоточете се върху потенциала си вместо върху ограниченията си.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon