Разпалвайте дарбите си!

По тази причина ти напомням да разпалваш (да запалиш отново жарта, да раздухаш пламъците и да поддържаш огъня) на тази [благодатна] дарба от Бога, [вътрешният огън], който е в теб… –2 ТИМОТЕЙ 1:6

Божията любов е безусловна и вечна. Спомням си колко изумена и развълнувана бях, когато Бог ми разкри любовта Си към мен. Чуствах се така, сякаш ще експлодирам!

Но след извесно време свикнах с факта, че Бог ме обича и не чувствах същата ревност в сърцето си.

Това случвало ли ви се е някога? Преживявате ли го в момента? Ако е така, аз вярвам, че има нещо, което можете да направите за това.

Павел казва на Тимотей да разпалва дарбите си, да раздуха пламъците и да запали отново жарта на огъня, който някога е имал. Посланието на Павел към Томотей е Божието послание и за вас днес: Разпалвайте дарбите си! Спрете да живеете живота си уморени от „едни и същи стари, стари неща.”

Ние трябва да запомним това: Вземаме решението да подходим към живота със страст, преди тя да се превърне в емоция.

Така че вземете решение днес да се събуждате всяка сутрин развълнувани от взаимоотношението, което имате с вашия Създател. Разпалвайте дарбите си и живейте удивени от Бога!

Молитва

Господи, аз искам винаги да се удивлявам от Теб! Няма да живея без страст и без да бъда ревностен за Теб. Зная, че Ти си удивителен и аз избирам сега да живея с огън и страст във взаимоотношенията си с Теб.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon