Разсъждавайте върху Божиите неща

… Всичко, което е истинно, което е честно, което е достойно за уважение, което е праведно, което е чисто, което е любезно, което е благодатно, ако има нещо добродетелно и ако има нещо похвално и превъзходно – това зачитайте [съсредоточете ума си върху него]. ФИЛИПЯНИ 4:8

Знаете ли, че вашите чувства са свързани с вашите мисли? Ако не смятате, че това е истина, просто отделете около двадесет минути и мислете само за вашите проблеми и за нищо друго.

Мога да ви уверя, че след като изтече това време, вашите чувства, дори може би и изражението на лицето ви ще се променят.

Един ден станах сутринта, мислейки си за проблем, който имах. Изведнъж Духът на Господа ми проговори. Той ми каза: „Джойс, ти с твоя проблем ли ще общуваш, или с Мен?“

Когато се разочаровате, недейте да стоите и да се самосъжалявате. Колкото и трудни да изглеждат нещата, ние имаме избор. Можем да избираме да бъдем в близки взаимоотношения с нашите проблеми или да бъдем в близки взаимоотношения с Бога. Ние може да позволим на мислите си да разсъждават върху нашите проблеми, докато изпаднем в пълно отчаяние и опустошение, или може да си съсредоточим вниманието върху всички добри неща, които са ни се случили в живота – и върху всички благословения, които Бог все още има запазени за нас в бъдеще.


Нашите мисли са неизказани думи, които само Господ и ние чуваме, но тези думи засягат вътрешния ни човек, здравето ни, радостта ни и отношението ни.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon