Решени да обичаме

Желязото остри желязо; така и човек изостря лицето на своя приятел [за да покаже ярост или достойна цел]. ПРИТЧИ 27:17

Всички ние имаме по няколко души в живота си, които действат като шкурка за нас. Някои дори са като цял пакет шкурка. Вярвате или не, Бог ги поставя в живота ни, за да изгладят грубите ни ръбове. Всички ние сме като необработени диаманти. Под твърдата, корава повърхност на плътта ни има нещо красиво и ценно.

Когато Бог започна да работи за моята духовна зрялост, Той постави в живота ми няколко души, с които ми беше много трудно да се справям. Мислех, че те трябва да се променят, но Бог искаше да ги използва, за да промени мен. Трябва да се научим да се справяме с всякакви хора и да оценяваме начина, по който те са различни от нас.

Дейв може да чака дълго време за нещата и никога да не се разочарова, но аз искам всичко да се случва бързо. Той е тих, а аз говоря много; той обича да пуска музика сутрин, а аз обичам да е тихо. Сигурна съм, че и вие имате в живота си хора, които са много различни от вас. Вместо да се дразним или гордо да мислим, че ние сме прави, а те грешат, трябва да се стремим да ги приемаме с любов, точно както Христос приема нас.

Можем да бъдем решени да се обичаме и да се разбираме помежду си, независимо колко различни са нашите характери или ситуациите, в които се намираме. Защото, когато обичаме хората около нас – дори и най-неудобните – ние отваряме себе си, за да научим нещо, на което Бог може би се опитва да ни научи.


Изберете да ходите в любовта на Христос и Му позволете да ви оформя чрез другите хора, които Той довежда в живота ви.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon