Свободата на един спокоен, хладнокръвен и стабилен живот

Свободата на един спокоен, хладнокръвен и стабилен живот

Но ти внимавай във всичко, бъди спокоен, хладнокръвен и стабилен, понасяй непоклатимо всяко страдание, извърши делото на благовестител, изпълнявай вярно задълженията на служението си. –2 ТИМОТЕЙ 4:5

Хората са родени да бъдат свободни, това е дар от Бога. Въпросът е готови ли сте да минете през всичко, което е необходимо, за да бъдете свободни, или искате да си останете там, където сте, до края на живота си? Ако искате да бъдете свободни, ключът е да започнете да правите това, което Бог иска да направите, стъпка по стъпка, и накрая ще излезете от всичките си проблеми. Във 2 Тимотей 4:5 Павел казва на Тимотей да бъде спокоен, хладнокръвен и стабилен и да продължава да изпълнява задълженията в служението си. Това е добър съвет за всички нас.

Вместо да бъдем управлявани от нашите емоции, когато се сблъскаме с проблеми, ние трябва да се успокоим и да се фокусираме да вършим онова, за което Бог ни е призовал. Ако сте разстроени за нещо, вместо да го оставите да разрушава живота ви, превърнете го в нещо добро.

Побеждавайте злото и гнева, като се молите за онези, които ви нараняват и злоупотребяват с вас. Противопоставяйте се на чувството на егоизъм, като направите нещо добро за някой друг.

Когато и врагът да се опитва да разбуни емоциите ви, успокойте се и вършете онова, за което Бог ви е призовал!


Молитва

Святи Душе, погни ми да бъда спокоен, хладнокръвен и стабилен, за да бъда свободен да се наслаждавам на моя живот и да върша работата, за която Си ме призовал.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon