Свободен съм да мисля позитивно

Свободен съм да мисля позитивно

Защото каквито са мислите в душата му – такъв е и той. –ПРИТЧИ 23:7

Този стих ни показва колко е важно да мислим здравословни, позитивни мисли за себе си. Не можете да обичате живота, ако винаги мислите ви са негативни. Ако се борите с това, аз ви насърчавам да вземете решение да работите за промяна на вашия начин на мислене. Открих, че най-добрият начин да стана позитивно мислещ човек е да помоля Бога за много помощ – и често да моля за нея.

Това наистина е най-трудната част от това да бъдем свободни от негативизъм: да признаем, че е проблем и да помолим Бог за помощ. Но веднъж щом направите това, можете да го преодолеете, защото според Библията вие сте нов човек в Христос (вж. 2 Коринтяни 5:17).

Много хора се страхуват да се надяват, защото са били наранени толкова много в живота. Тяхната философия е следната: „Ако не очаквам нищо добро да се случи, няма да се разочаровам, когато не се случи.“

Аз мислех по този начин. Аз съм се сблъсквала с толкова много разочарования и се страхувах да бъда позитивна. Когато започнах да изучавам Словото и се доверих на Бог да ме възстанови, осъзнах, че моите негативни мисли трябва да си отидат.

Ние трябва да практикуваме позитивно мислене във всяка ситуация. Ако минавате през трудно време, очаквайте, че Бог ще изработи нещата за ваше добро. Като християни, за вас е дошло времето да се борите за мислите си, защото умът ви няма автоматично да се съгласи с Божия план.

Насърчавам ви да прекарвате време да изследвате Неговото Слово и да го сравнявате с вашия мисловен живот. Дайте време на Бог да ви помогне да промените мислите си в съответствие с Неговите. Той ми показа как да бъда по-позитивна личност и ще покаже и на вас как да бъдете такава позитивна личност.


Молитва

Господи, признавам, че се боря с негативните си мисли и имам нужда от Твоята помощ. Подреди мислите ми според Твоето Слово. Във всяка ситуация ми напомняй, че ще изработиш нещата за мое добро.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon