Святият Дух знае какво да направи

Святият Дух знае какво да направи

А когато дойде Онзи, Духът на истината (Духът, който дава истината), ще ви упътва към всяка истина (цялата истина, пълната истина). (ЙОАН 16:13)

Когато Бог изпрати Своя Свят Дух да действа в живота на хората, Той осъжда греха, а не грешниците. В цялото Му Слово виждаме ясно доказателство за Неговата любов към хората и Неговото желание да се грижи и да възпитава хората, за да може те да оставят греховете си и да продължат напред в Неговите големи планове за живота им. Ние никога не трябва да се страхуваме да Му позволяваме да ни показва и да ни говори за онова, което правим погрешно.

Святият Дух живее в нас. Неговата работа е да ни води, да ни учи, да ни помага с молитвата, да ни утешава, да ни изобличава за грях и да ни води, докато изпълняваме Божия план за живота си.

Ние можем да се доверим на Святия Дух, защото Той знае точно какво трябва да се направи в живота ни и кое е правилното време за това. Може да се каже, че ние сме повредени, а Той знае как да ни „поправи”.

Сигурна съм, че Святият Дух работи във вас и с вас в някои области от живота ви, точно както работи и с всички нас. Насърчавам ви да Му се покорите напълно, защото Той знае какво прави и ще го направи точно както трябва. Ако хората се опитват да ни променят или ние се опитваме да променяме себе си, често само влошаваме нещата, но Святият Дух работи по тайнствен начин, за да извърши Своите чудеса. Ние може невинаги да разбираме или да харесваме онова, което Той прави, но крайният резултат ще ни донесе победа. Отпуснете се, наслаждавайте се на днешния ден и благодарете на Бога, че Той работи във вас.


БОЖИЕТО СЛОВО ЗА ВАС ДНЕС: Пуснете контрола и позволете на Бог да действа.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon