Сигурни в Исус

Аз съм лозата; вие сте пръчките. Който живее в Мен и Аз в него, той дава много (изобилен) плод. Обаче отделени от Мен [откъснати от жизненото общение с Мен] вие не можете да направите нищо. ЙОАН 15:5

Бог иска да бъдем напълно зависими и уповаващи на Него, както пръчката е зависима от лозата. Би било неразумно да се доверяваме на плътта – на нашата или на която и да било друга.

Колко пъти сте се доверявали на собствените си сили и сте се проваляли с гръм и трясък? Колко пъти други хора са ви разочаровали, след като сте им се доверили? Колко пъти сте се разочаровали, когато другите са ви отхвърляли или не са направили онова, което сте очаквали? Бог ще ни позволява да се разочароваме отново и отново, докато не се научим да се осланяме на Него и да се доверяваме единствено на Него.

Не предлагам да нямаме никакво доверие в хората, но трябва да осъзнаем, че те са несъвършени и е невъзможно никога да не ни разочароват. Исус обаче не ни разочарова! Той винаги е с нас, винаги е за нас и е единственият, на когото можем да се доверим напълно.


Имайте чудесни взаимоотношения с хората, но не им давайте доверието, което принадлежи само на Бога!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon