Силата на позитивното отношение

Силата на позитивното отношение

Защото каквото мисли в сърцето си, такъв е и той. ПРИТЧИ 23:7

Преди много години бях изключително негативно настроен човек. Житейската ми философия беше следната: „Ако не очакваш да ти се случи нещо хубаво, няма да се разочароваш когато не се случи“. През годините бях преживяла твърде много опустошителни неща, затова се страхувах да повярвам, че може да ми се случи нещо хубаво. Тъй като мислите ми бяха изцяло негативни, такива бяха и думите ми, следователно такъв беше и животът ми.

Може би и вие имате същото отношение, което аз имах. Избягвате надеждата, за да се предпазите от нараняване. Този тип поведение създава негативен начин на живот. Всичко става негативно, защото мислите ви са негативни.

Когато започнах сериозно да изучавам Словото и да се доверявам на Бог да ме възстанови, едно от първите неща, които осъзнах, беше, че негативизмът трябва да си отиде. И колкото по-дълго време служа на Бога, толкова повече осъзнавам огромната сила на позитивните мисли и думи.

Действията ни са пряк резултат от нашите мисли. Негативният ум ще доведе до негативен живот. Но ако обновим ума си според Божието слово, както обещава Римляни 12:2, ще познаем от опит „добрата, приемливата и съвършената Божия воля“.


Когато се стремим да съобразяваме мислите си с Божиите мисли, животът ни се променя.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon