Силата На Съгласието

Силата на съгласието

Всички те бяха в пълно съгласие и се посветиха неотклонно на молитва. ДЕЯНИЯ 1:14

Има голяма сила всеки път когато вярващите са обединени в молитва. Самият Исус казва: „Защото, където са събрани двама или трима (събрани като Мои последователи) в Мое име, там съм Аз посред тях“ (Матей 18:20).

В цялата книга Деяния на апостолите четем, че Божият народ се е събирал заедно и са живели в съгласие (Деяния 2:1, 46; 4:24; 5:12; 15:25).

И именно общата вяра, пълното им съгласие и любовта помежду ум са направили молитвите им толкова ефективни. Докато свидетелстваха за вярата си, те видяха, че Бог се движи по мощен начин, за да потвърди истината на Своето Слово.

Да живеем в съгласие не означава непременно да мислим по един и същи начин за всичко, а да се решим да ходим в любов. Можем да уважаваме нечие мнение дори и да не го споделяме! С Дейв имаме много различни мнения, но живеем в мир и съгласие и това ни дава сила в молитвата.

Във Филипяни 2:2 апостол Павел ни казва: „Направете радостта ми пълна, като имате една мисъл, като стоите в една и съща любов и бъдете единодушни и единомислени…“

Молитвата е прекрасна привилегия, която трябва да упражняваме често. Но за да постигнем добри резултати, трябва също така да се стремим да премахнем всяка дисхармония и разединение от живота си.


Да бъдеш в съгласие често е по-важно от това да си прав!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon