Сила за твоя живот

Сила за твоя живот

Веднъж говори Бог, и два пъти чух това – че силата принадлежи на Бога. (ПСАЛОМ 62:11)

Вярвам, че молитвата – просто да говорите на Бога и да Го слушате да ви говори – е една от най-великите сили, които са на разположение в цялата вселена. Това е смело изявление, като се има предвид какви са другите видове сила, които са на разположение днес, но аз съм напълно убедена и нямам никакво съмнение, че това е истина. Когато мислим за ядрената сила или за атомната сила, ние мислим за сили по-големи отколкото можем да си представим. Когато мислим за автомобил или за мотоциклет, ние осъзнаваме, че те са мощни.

Но дори и най-голямата земна сила е нищо в сравнение с Божията сила. Силата, която ние познаваме във физическия свят, е естествена, но силата на молитвата е духовна. Молитвата освобождава силата на всемогъщия Бог в нашето ежедневие и силата на молитвата ни свързва с Божията сила – и точно за това тя е по-голяма сила от всичко останало.

Силата на молитвата може да задвижи ръката на Бога. Бог може да промени сърцето на някого, да освободи някого от робство или от мъките му, да преобърне разочарованието и опустошението, да разчупи силата на пристрастяването или да изцели емоциите на някого. Божията сила може да възстанови брака ни, да ни изпълни с чувство на стойност и смисъл, да ни донесе мир и радост, да ни даде мъдрост и да изработи чудеса. И великата, огромна сила на Бога – най- голямата сила във вселената – се освобождава в живота ни чрез обикновена молитва на вяра.


БОЖИЕТО СЛОВО ЗА ВАС ДНЕС: Използвайте молитвата да освободите Божията сила в живота си.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon