Синове и дъщери на Бога

Синове и дъщери на Бога

Ако търпите наказание, Бог се отнася с вас като със синове; защото кой е този син, когото баща му не обучава, коригира и наказва? (ЕВРЕИ 12:7)

Ако искаме да бъдем водени от Божия Дух, ние трябва да искаме да пораснем и да станем зрели синове и дъщери на Бога. Ние не трябва да позволяваме на нашите плътски желания, нашите естествени апетити, на дявола, на нашите приятели, нашите емоции или просто това, което си мислим да ни води; ние гледаме само към Божия Дух за водителство и посока.

Колкото повече познаваме Божието слово, толкова повече разбираме, че Той няма да ни отклони или да ни насочи към нещо, което не е добро за нас. Дори нещата, които може да ни изглеждат неудобни в началото, накрая ще се превърнат в огромно благословение в живота ни, ако ние просто следваме водителството на Святия Дух. Да се научим да следваме Бога е част от духовното съзряване.

Библията понякога ни нарича „Божии деца“, а понякога „Божии синове“. Има разлика между деца и зрели синове и дъщери. Въпреки че всички са еднакво обичани, зрелите синове и дъщери се радват на свободи, привилегии и отговорности, които децата още не са достатъчно големи да имат.

Ние идваме в Божието царство като бебета; ние преминаваме през период от време, в който сме деца и след това се научаваме как да държим като синове и дъщери на Бога и сънаследници в Христос. Бог иска да върши чудесни неща за нас, но ние трябва да пораснем в Него, за да ги получим. Насърчавам ви да направите всичко по силите си, за да достигнете духовна зрялост. Започнете днес да се молите Бог да ви помогне в този процес.


БОЖИЕТО СЛОВО ЗА ВАС ДНЕС: Бъдете готови да израснете в духовна зрялост в Бога.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon