Следвайте мира!

Следвайте мира!

Отклонявайте се от злото и вършете добро; търсете, питайте и копнейте за мира, (следвайте го) и се стремете към него! –ПСАЛОМ 34:14

Какво ни кара да изгубим мира си? Много неща – когато закъсняваме, когато сме в задръстване, разлятото кафе и т.н. Точно затова е толкова важно да „се упражняваме” да ходим в мир всеки ден. Например, вие трябва да решавате кога да си затворите устата и да мълчите, и да не се засягате лесно. И трябва да приемете, че понякога ще бъркате.

Не можете просто да си седите и да си пожелавате да имате мир, или да чакате дяволът да ви остави на спокойствие, или да си пожелаете хората да правят това, което вие искате. В Библията се казва активно да търсим мира и да копнеем за него. Вие трябва да вземете решението да се стремите към мир.

За да може Божието слово да дава плод в живота ни, то трябва да бъде посято в сърце, в което има мир, на човек, който работи за мира и е миротворец. Всички вярващи имат отговорност да поддържат духа на мир, за да може Бог да разпространява Неговото Слово в тях и чрез тях.

Търсите ли да постигнете голям напредък в живота си, но независимо колко много се стараете, той не идва? Може би е така, защото не живеете в мир. Така че аз ви насърчавам – стремете се към мира, търсете го и следвайте мира с всички сили!


Молитва

Господи, аз не мога просто да си седя повече и да чакам мирът да дойде от само себе си. Аз искам активно да се стремя към него. Покажи ми как да следвам Твоя мир.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon