Не е позволено да слушаме избирателно

Не е позволено да слушаме избирателно

„Днес, ако чуете Неговия глас и когато го чуете, не закоравявайте сърцата си.” (ЕВРЕИ 4:7)

Когато не искаме да чуем Божия глас в някоя област от живота си, ние често не сме способни да чуем Неговия глас и в други области. Понякога чуваме само онова, което искаме да чуем, а това се нарича „избирателно чуване”. Когато това се случи, накрая хората започват да вярват, че вече не могат да чуват от Бога, но това не е вярно. Фактът е, че Той вече им е говорил определени неща и те не са успели да откликнат. Нека да споделя с вас една история, за да илюстрирам казаното.

Една жена веднъж ми каза, че помолила Бог да ѝ даде насоки относно това какво Той иска от нея да направи. Бог ясно ѝ беше показал, че Той иска тя да прости на сестра си за някаква обида, която се била случила преди няколко месеца. Жената не искала да прости, така че скоро спряла и да се моли. Когато тя потърсила Бога отново за нещо друго, всичко, което чула в сърцето си, било: „Първо прости на сестра си”.

В период от две години всеки път, когато тя искала да получи Божието водителство в някаква друга ситуация, Той нежно ѝ напомнял да прости на сестра си. Накрая тя осъзнала, че никога няма да излезе от тази рутина или да израсне духовно, ако не се подчини, така че се помолила: „Господи, дай ми силата да простя на сестра си”. Тя моментално разбрала много неща от гледната точка на сестра си – неща, които преди не била виждала по този начин. Скоро след това нейните взаимоотношения със сестра ѝ били напълно възстановени и дори станали по-силни от всякога.

Ако наистина искаме да чуем от Бога, ние не можем да отиваме при Него с избирателно слушане. Трябва да бъдем отворени да чуем всичко, каквото и да е, което Бог иска да ни каже, и да сме готови да откликнем. Аз ви насърчавам днес да слушате и да се покорявате.


БОЖИЕТО СЛОВО ЗА ВАС ДНЕС: Вие слушате ли избирателно в определена област на вашия живот? Бъдете готови да чуете Божия глас.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon