Слушате ли Бога?

Слушате ли Бога?

Върху това имаме да кажем много неща и трудни за поясняване, защото сте станали лениви и затъпели във вашето [духовно] слушане и мудни [дори лениви в постигането на духовно прозрение]. (ЕВРЕИ 5:11)

Срещали ли сте някога човек, който задава въпроси, а никога не си прави труда да чуе какво му отговарят, или той сам отговаря на собствените си въпроси? Трудно е да говориш на такъв човек, на някого, който не слуша. Аз съм сигурна, че Бог не си прави труда да се опитва да говори на хора с такова отношение. Ако ние не Го слушаме, Той ще намери някой, който е готов и нетърпелив да чуе какво Бог има да му каже.

Стихът от Евреи 5:11 ни предупреждава, че ние ще пропуснем да научим какви са принципите на изобилния живот, ако нямаме правилно отношение на слушане. Правилното отношение на слушане ще предпази нашето чуване от това да стане лениво и затъпяло. Човек, който има правилно отношение към слушането не е някой, който иска да чува от Бога само когато има проблем или има нужда от Божията помощ, а такъв, който иска да чуе какво Бог има да му каже за всяка област от живота.

Когато очакваме едно човешко същество да каже нещо, ние обръщаме внимание на този човек; ушите ни са готови да слушат неговия или нейния глас. Същото е вярно и за нашето взаимоотношение с Бога, ние трябва да живеем всеки ден като напълно очакваме да чуем от Бога и да слушаме, за да чуем Неговия глас. Исус казва, че хората имат уши да чуват, но не чуват, и че имат очи да виждат, но не виждат (вж. Матей 13:9–16). Той не говореше за физическата способност за чуване и виждане, а за духовните уши и очи, които ние получаваме, когато се раждаме в Божието царство. Нашите духовни уши са ушите, които използваме, за да чуваме Божия глас. Ние сме екипирани да чуваме от Бога, но трябва да вярваме, че можем да чуем от Него. Всички Божии обещания стават реалност в живота ни чрез вяра, така че започнете да вярвате днес, че вие можете да чувате от Бога и че наистина чувате от Него.


БОЖИЕТО СЛОВО ЗА ВАС ДНЕС: Използвайте духовните си уши.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon