Смелостта да бъдем себе си

Смелостта да бъдем себе си

Чрез [помощта на] Бога ще хваля думите Му; на Бога уповавам, на Него разчитам, и с увереност Му се доверявам; няма да се боя; какво може да ми стори човек, който е от плът? –ПСАЛОМ 56:4

Уморени ли сте от това да играете игрички, да носите маски или да се опитвате да бъдете някой друг, различен от вас самите? Не би ли ви харесало да имате свободата да бъдете приети такива, каквито сте, без да сте подложени на натиска да бъдете някой друг, който всъщност не знаете как да бъдете? Не бихте ли искали да научите как да прегърнете вашата уникалност и да се противопоставите на натиска да бъдете като всички останали?

Ако решите да преодолеете своята несигурност и да бъдете личността, която Бог ви е призовал да бъдете, вие трябва да имате куража да бъдете различни. Нещастието и притеснението ни се случват когато отхвърлим нашата уникалност и се опитваме да бъдем като другите.

Бог иска вие да харесвате и да приемате личността, която Той ви е създал да бъдете, вместо да се опитвате да посрещнете очакванията на хората или да бъдете такива, каквито вие си мислите, че те искат да бъдете. Трябва да запитате себе си: Аз човек, който угажда на другите ли съм, или човек, който угажда на Бога? Истинските мир и радост в живота идват когато се съсредоточим върху това да угодим на Бога, а не на хората.

Бог е знаел какво прави, когато ви е създал. Вие сте уникална личност – страшно и чудно създадена от Бога! Приемете себе си като едно ново създание в Исус Христос и ще можете да придобиете сигурност и увереност, когато откриете кои сте вие в Него.


Молитва

Господи, аз няма да се страхувам от хората. Искам да намирам моята сигурност и увереност във взаимоотношението си с Теб. Днес аз се осмелявам да бъда уникалната личност, която Ти си ме създал да бъда. Аз искам да угодя на Теб.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon