Спазвайте уговорката си за среща с Бога

Спазвайте уговорката си за среща с Бога

И ще Ме потърсите, ще питате за Мен и ще се нуждаете от Мен [като жизнена необходимост] и ще Ме намерите, като Ме потърсите с цялото си сърце. (ЕРЕМИЯ 29:13)

Ние трябва да бъдем сериозни и да се справим с плътта си, да се противопоставим на духа на пасивност, който се опитва да ни пречи да израстваме в познаването на Бога. Посвещението да прекарваме време с Бога е сериозно посвещение, както и всяко друго, което някога ще направим.

Ако аз имам нужда от диализа поради бъбречно заболяване и трябва да бъда в болницата два пъти седмично за процедура в 8:00 часа, аз определено не бих приела покана да правя нещо друго по това време, без значение колко примамливо ми изглежда или колко много искам да го направя. Аз ще знам, че животът ми зависи от това да спазвам часа си за диализа. Ние трябва да бъдем точно толкова сериозни относно нашето време, прекарано с Бога. Качеството на живота ни силно се влияе от времето, което прекарваме с Него, така че то трябва да има приоритет в нашия график.

Понякога ние ставаме небрежни в това да спазваме уговорките си с Бога, защото знаем, че Той винаги е на наше разположение. Ние знаем, че Той винаги ще бъде тук за нас, така че може да пропуснем уговорката си или да променим графика си относно времето, което прекарваме с Него, така че да можем да направим нещо друго, което изглежда по-спешно. Ако ние прекарваме на първо място повече време с Бога, може да нямаме толкова много „спешни” ситуации, които да ограбват времето ни.

Когато прекарваме време с Бога, дори и да не чувстваме Неговото присъствие или да си мислим, че нищо ново не научаваме, ние все пак сеем добри семена, които ще произведат добра жетва в живота ни. С постоянство вие ще стигнете до място, където ще разбирате повече от Божието слово, ще се наслаждавате на приятелство с Него, и където ще говорите на Бога и ще чувате Неговия глас.


БОЖИЕТО СЛОВО ЗА ВАС ДНЕС: Спазвайте уговорките си за среща с Бога.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon