Спасени, за да служим

Спасени, за да служим

И така, доколкото имаме случай, нека да правим добро на всички, а най-вече на своите по вяра. (ГАЛАТЯНИ 6:10)

Когато започнете деня си, помолете Бог да ви говори за това какво можете да направите за другите този ден и всеки ден. Ние сме спасени от Бога, за да можем да служим на Него и на другите. В началото Бог каза на Адам и Ева да използват всички ресурси в служба на Бога и на хората. Един истински велик човек е този, който служи. Дори лидерът трябва да бъде на първо място служител.

Когато учениците на Исус Го попитаха кой от тях е най-голям, Той отговори, че всеки, който иска да бъде велик, трябва да стане слуга (вж. Матей 20:26). Желаете ли да слушате от Бога? Ако е така, тогава Го помолете да ви покаже на кого можете да помогнете и кого да благословите. Ако искаме само да ни говори за това, което ще бъде от полза на нас, тогава Той може да няма какво да ни каже. Бог не се интересува от това да ни помогне да бъдем егоисти. Ако наистина ни е грижа за другите, често откриваме, че докато се стараем да им служим, нашите собствени проблеми биват решени от Бога без много усилия от наша страна.

В Божието царство позицията на „слуга“ е най-висшата позиция. Христос дойде да служи, а не да му служат (вж. Марк 10:45). Всеки може да служи, ако е готов да го прави. Просто се вслушайте, когато хората говорят за своите нужди и желания, и започнете да служите. Когато служите на другите, ще се доближите до Христос, защото Той е Слуга.


БОЖИЕТО СЛОВО ЗА ВАС ДНЕС

Помолете Бога точно сега да ви разкрие какво може да направите, за да помогнете на някой друг днес. Слушайте тихия нежен глас и Му се покорете.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon